top of page

Hurra! idag blev jag diplomerad coach!

Jag inviger denna blogg med att boosta mig själv med hur stolt jag är just nu. Fick så mycket energi av att ha lyckats genomföra utbildningen att jag behöver skriva av mig.


Det har varit riktigt hårt slit och några för många bollar i luften samtidigt men till slut fick jag ihop det.

Jag har alltid velat bli coach sedan jag hörde talas om det för första gången på 90-talet men har varken haft tid eller råd. Det har funnits en liten gnista inom mig som ville så otroligt mycket att det nästan skavt inombords och jag kände starkt att coaching verkligen skulle passa mig. Och det gjorde det verkligen! Efter över 20 år av samtalsledning har jag erövrat många förmågor som matchar de kompetenser jag tänker en coach behöver ha.


Är så innerligt tacksam över alla möten med människor som utvecklat mig genom åren. utan alla möten med alla olika slags individer och grupper hade jag inte varit den jag är idag. Under min utbildningsperiod har jag fått möta människor i sorg, stress, glädje, förvirring, uppgivenhet och oro. Som coach har jag fått se hur förändring kan ske med rätt stötting och egen motivation att utvecklas som människa, partner, vän och chef. Det bästa med coaching är helhetsperspektivet, att hela människan ingår i processen, både den privata och såväl som den professionella. Vi är inte det ena, vi är allt och jäkligt komplexa och kompetenta att göra våra egna val i livet.


Mina styrkor som människa och som konsult återfinns inte helt oväntat i mina styrkor jag identifierat och fått bekräftelse på i feedback som coach:

  • Kreativ

  • Aktivt lyssnande där jag signalerar omsorg och vänlighet

  • Förtroendeingivande

  • Humoristisk

  • Optimistisk

  • Autentisk och öppen

  • Utvecklingsfokuserad

I min uppcoachning (Det praktiska slutprovet) fick jag så oerhört fin feedback av läraren så att det var svårt att smälta. Att jag har hög energi, att jag jobbar målmedvetet och fokuserat med klientens styrkor, förflyttar klienten till ny medvetenhet om sig själv och faciliterar dennes utveckling och att jag har sammanfattningsvis har kommit mycket långt i min coaching. Va? Så fin feedback att jag nästan trillade av stolen - tur att jag satt i en soffa.


Nu ska jag ta tag i min klientkö och även fortsätta jobba med pågående klienter.

Mina klienter finns inom och utanför förskolan, är flest chefer eller ledare, samtliga högpresterande kvinnor och jag jobbar både med individuell coaching och teamcoaching.


Just nu har jag knökfullt men varmt välkommen att anmäla dig till min kölista.


Ha en fin fortsatt dag fina fina du!

/Katinka37 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page