top of page
  • LinkedIn
  • Instagram

25 kreativa år som utbildare, tiden går snabbt när man har kul!

Vuxnas lärande som individer och team i relation till verksamhetens  utveckling och barns och elevers lärande är mina intresseområden. I samarbete med mig kan ni känna er trygga med att medverkande får uppleva delaktighet och interaktion, verksamhetsnära och kreativa arbetsformer.

Jag jobbar med arbetssätt som genererar ett

professionellt och effektfullt lärande. 

Om mig

Jag heter Katinka Vikingsen 

"Jag har mått dåligt i många roller och mått bra i många andra och hann passera 40 innan poletten trillade ner. Idag har jag hittat min plats i yrkeslivet, som utbildare och coach kan jag både göra skillnad och må bra. Samtidigt."

Efter många år i många olika slags roller fick jag hjälp av en samtalsterapeut att förstå vad som faktiskt får mig att vilja kliva upp på morgonen, vad som ger mig energi och vilken typ av sammanhang jag ska vara i för att få utlopp för och skapa den energi som finns inom mig. Det är en energinivå av stora mått, sannolikt högre än genomsnittet även om den ändrat karaktär med åldern, idag sitter den mest i tankarna som alltid är i gång. 

 

Att få ge och bidra ingår i mina viktigaste grundvärderingar, det är en drivkraft som ger just mig lust att leva och verka. Har även insett att jag fungerar bäst att ingå i flera olika sammanhang samtidigt, det får inte vara för stilla men heller inte för många bollar i luften samtidigt. Två gånger har jag gått i utmattningsfällan som krävt långa perioder av reflekterande för att komma tillbaka till mitt energiska jag. Jag har lyckligtvis aldrig "gått in i väggen" men sett andra som brakat ihop fullständigt. Jag har sett kollegor och andra människor omkring mig som drabbats av blindhet, bestående hjärnskador, någon har kissat blod och för någon har ögonen har nästan ploppat ur ögonhålan, detta följt av mycket långa perioder av sjukskrivning. Själv har jag dragit i bromsen när jag varit mer snurrig än vanligt, alltså inte bara tappat bort bilen på en parkering utan även tappat bort kundvagnen på parkeringen när jag letat efter bilen. Jag har gråtit, varit ilsken och velat sova mig igenom resten av livet i dessa perioder. Känner stor tacksamhet för att jag lyssnat på kroppens signaler, det har varit tillräckligt jobbiga perioder. 

Min energi är tydligen smittsam (det säger mina medverkande hela tiden), mitt lyssnande är äkta och min nyfikenhet på människan är outtömlig. I min nuvarande roll som går ut på att stötta individer och team i ert arbete, där ni är experterna får jag möjlighet att facilitera reflektionsoaser, en slags rum som uppstår under bestämda tider där det finns ett tryggt sammanhang, utrymme och tid för att tänka långa tankar. Där uppstår min yrkesroll idag, i samtalen och i mötet med människor.

Mina arbetssätt präglas av kreativitet, humor, uppdragsfokus och engagemang och jag har en förmåga att locka ut trollet i solen. Det svåra måste också bearbetas - i trygga former. 

Jag har bakgrund som chef inom konfektionsbranschen, förskollärare, rektor, projektledare, utvecklingsledare på förvaltning och är legitimerad lärare i grundskola och vuxenutbildning och är även diplomerad coach. 

CBB9E920-66F1-44F5-9CFF-C3292A664F8D_L0_001-2023-03-29 15_59_08.jpg
bottom of page